40+? Du är inte för gammal för Twitter!

twitter_utv(bild lånad av Mashable)

När jag pratar med folk som är 40+ om vad jag arbetar med, är det ganska många som ryggar tillbaka lite. “Sociala medier? Nej, det är inget som jag förstår mig på…” “Jag är väl för gammal.” “Det är inte min grej” osv.

Men de flesta är ju aktiva i de sociala medierna ändå. Facebook har blivit folkligt, Instagram är det fler och fler som använder. Men Twitter verkar vara svårt att ta till sig. Därför vill jag slå ett extra slag för Twitter idag.

Det är jättesynd att många är så skeptiska till Twitter. Det är så mycket man går miste om när man inte vågar testa nya vägar utanför Facebook.
Jag förstår dock helt och fullt att det verkar svårt. Twitter var en uppförsbacke för mig också i början. Men jag fortsatte, och vips föll det på plats. Jag förstod dess potential. Det är ett ypperligt ställe att hänga på för att:

1. Få svar på frågor. Till exempel kundtjänstärenden är perfekt att sända ut på Twitter. (Eller vilken fråga som helst egentligen.) Kom bara ihåg att adressera frågan rätt.
2. Det är en bra nyhetskanal. Många använder twitter bara för att “lyssna”.
3. Det är ett mycket bra nätverk för att få kontakt med personer med en specifik kompetens. Använd hashtags.
4. Få kontakt med mediakanaler och kändisar. TV program som melodifestivalen är jättekul att diskutera på twitter. Politik, nyheter…

Så till er som tror er vara för gamla för Twitter -testa! Och ge det lite tid. Det finns så mycket roligt att ta del av.
Flödet sprudlar av åsikter och intressanta inlägg. Jag bjuder slutligen på några ord på vägen, som jag såg på Twitter häromdagen. Det ligger något i det.

“Twitter is for strangers who should be friends, Facebook is for friends that became strangers”

 

 

This entry was posted in Facebook, Instagram, Twitter, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>